Debat sobre els usos de l'espai públic al barri: mobilitat, activitat comercial i convivència
avvdretaeixample

Al darrer Consell de Barri de la Dreta de l’Eixample, celebrat el dimarts 16 de novembre de 2021, es va obrir debat sobre els usos de l’espai públic com la mobilitat, l’activitat comercial i la convivència. Els principals aspectes que es van traslladar des del veïnatge són:

  • Des que s’han relaxat les restriccions sanitàries per la COVID-19, el trànsit s’ha recuperat o, fins i tot, intensificat respecte a la situació prepandèmica, augmentant la percepció de retencions al barri (especialment al Carrer València i a la Gran Via) el que suposa molèsties de contaminació ambiental i acústica.
  • Encara no s’ha recuperat l’activitat comercial del barri prèvia a la pandèmia. No sembla que les actuacions provisionals portades a terme durant la pandèmia ni la falta d’una planificació adient d’algunes obres que s’estan eternitzant, com el cas de la Diagonal, ajudin gens a millorar aquesta situació.
  • Darrerament s’han viscut conflictes puntuals amb algunes activitats comercials (repartidors a domicili, oci nocturn, locals de prostitució…) sobre les quals es té poc control municipal per garantir el compliment de les normatives. Aquests conflictes causen molèsties evitables als veïns i veïnes i ens priven d’espais d’alguns espais de convivència que costen molt de guanyar.
  • Es detecten problemes de convivència entre els vianants i altres formes de mobilitat com les motos, que aparquen sobre les voreres sense supervisió municipal, o les problemàtiques derivades de les deficiències en el traçat d’alguns carrils bicis i patinets (Pl.Tetuán per exemple) que ocasionen perill en alguns casos i la invasió dels espais dels vianants en d’altres.
  • Es va reivindicar la necessitat de tenir una major cura en el manteniment de l’espai públic, ubicant més mobiliari per a la gent gran i parant més atenció a la mancança de paisatge verd al barri.

Els responsables municipals van prendre nota de les opinions i van reconèixer que no sempre tot va com tots desitjaríem, però que estan treballant per donar resposta a curt termini a les qüestions que es puguin abordar amb rapidesa i establir una agenda per als temes que calgui anar abordant a llarg termini. Des de l’AVV Dreta Eixample pensem que cal seguir treballant per millorar la qualitat de l’aire, i que la reducció del trànsit a la ciutat és desitjable, i som conscients que es tracta d’un repte que- tot i compartit per molts ciutadans- no és fàcil ni immediat d’assolir. I en aquest sentit donem suport a les iniciatives ciutadanes i d’entitats que demanen més i més espai per a vianants i per als modes de transport no contaminants.

I reivindiquem la necessitat urgent d’un treball de consens entre les diferents administracions, sobre la mobilitat metropolitana vers i des de l’anomenada Regió 1 i de tot el País que necessita circular per Barcelona en vehicles privats a causa de les mancances i/o inexistències de transport públic interurbà eficient. Però també demanem als responsables municipals una major cura en aquests temps de canvis, unes accions més sensibles, una millor i major comunicació amb la ciutadania i algunes respostes àgils a aspectes que són possibles d’abordar.

CONVIDEM A TOTS ELS INTERESSATS EN AQUEST DEBAT EL PROPER DILLUNS DIA 29 DE NOVEMBRE A LES 19.30H AL LOCAL VEÏNAL DE LA DRETA DE L’EIXAMPLE ARAGÓ 317. Podeu contactar-nos a info@avvdretaeixample.cat

Xarxes socials
Darreres notícies
Festa Major 2024
1R CONCURS CARTELL FESTA MAJOR!
Ja tenim el Cartell guanyador de la Festa Major! PODEU CONSULTAR EL PROGRAMA DE FESTA MAJOR EN EL SEGÜENT ENLLAÇ
AVVDE BONES FESTES I UN BON ANY 2024
AVVDE AL MERCAT DE LA CONCEPCIÓ ELS DESITJA A TOTHOM BONES FESTES I UN BON ANY 2024. SALUT I BON VEÏNATGE…! video producció...