AVVDE S'ADHEREIX A LA PLATAFORMA EIXAMPLE RESPIRA
Ines Martin
L’AVVDE s’ha adherit a la plataforma veïnal Eixample Respira del districte de l’Eixample amb qui compartim la gran preocupació per la qualitat de l’aire que respirem diàriament.
Cotxes i motos, tot i representar tan sols un 24% dels desplaçaments a la ciutat, són la principal font de contaminació i soroll, tot monopolitzant pel seu ús exclusiu la major part de l’espai públic.  Les xifres són força eloqüents:
Carrer Aragó (6 carrils) 85.635 vehicles/dia
Gran Via (8 carrils) 56.694 vehicles/dia
Carrer Marina (6 carrils) 42.252 vehicles/dia
Carrer València (4 carrils) 29.817 vehicles/diaSegons l’informe de salut de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, al districte la causa principal de mort en els homes és el càncer de pulmó, la malaltia isquèmica del cor (inclou angina de pit i infart cardíac) i la malaltia cerebrovascular (inclou ictus), i en les dones el càncer de mama, el càncer de pulmó, la demència senil i l’Alzheimer.

Eixample respira es fa ressò de les paraules del Doctor Jordi Sunyer, investigador de l’Institut de Salut Global de Barcelona: “Si a Barcelona tinguéssim els nivells de qualitat de l’aire recomanats de l’Organització Mundial per la Salut, deixarien de produir-se 1 de cada 3 ictus, 2 de cada 10 infarts de miocardi, i 2 de cada 10 càncers de pulmó. Per no parlar dels nombrosos estudis que correlacionen contaminació amb casos d’asma infantil i deficiències en el desenvolupament cerebral dels infants”

Eixample respira exigeix a l’administració pública, Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Govern de l’Estat Espanyol, una solució immediata a aquest greu problema de salut pública.

Manifest i més informació:
https://www.eixamplerespira.com/
Xarxes socials
Darreres notícies
Ja disponible el programa de la Festa Major de la Dreta de l'Eixample 2023! (19, 20 i 21 de maig)
Per fi podem compartir amb vosaltres tota la feina que hem estat duent a terme aquests últims mesos. Aquesta magnífica...
L'AVVDE organitza la Festa Major de la Dreta de l'Eixample 2023
Ja estem escalfant motors per una Festa Major excepcional per al barri els dies 19, 20 i 21 de maig....
Presentació i debat sobre l'Informe de l'Habitatge de Luxe a l'Eixample, el 6 de febrer
El pròxim dilluns 6 de febrer, a les 19 hores, l’Espai d’Entitats Xamfrà 317 (Aragó 317), acollirà la Presentació i Debat l’Informe de...