AVVDE S'ADHEREIX A LA PLATAFORMA EIXAMPLE RESPIRA
Ines Martin
L’AVVDE s’ha adherit a la plataforma veïnal Eixample Respira del districte de l’Eixample amb qui compartim la gran preocupació per la qualitat de l’aire que respirem diàriament.
Cotxes i motos, tot i representar tan sols un 24% dels desplaçaments a la ciutat, són la principal font de contaminació i soroll, tot monopolitzant pel seu ús exclusiu la major part de l’espai públic.  Les xifres són força eloqüents:
Carrer Aragó (6 carrils) 85.635 vehicles/dia
Gran Via (8 carrils) 56.694 vehicles/dia
Carrer Marina (6 carrils) 42.252 vehicles/dia
Carrer València (4 carrils) 29.817 vehicles/diaSegons l’informe de salut de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, al districte la causa principal de mort en els homes és el càncer de pulmó, la malaltia isquèmica del cor (inclou angina de pit i infart cardíac) i la malaltia cerebrovascular (inclou ictus), i en les dones el càncer de mama, el càncer de pulmó, la demència senil i l’Alzheimer.

Eixample respira es fa ressò de les paraules del Doctor Jordi Sunyer, investigador de l’Institut de Salut Global de Barcelona: “Si a Barcelona tinguéssim els nivells de qualitat de l’aire recomanats de l’Organització Mundial per la Salut, deixarien de produir-se 1 de cada 3 ictus, 2 de cada 10 infarts de miocardi, i 2 de cada 10 càncers de pulmó. Per no parlar dels nombrosos estudis que correlacionen contaminació amb casos d’asma infantil i deficiències en el desenvolupament cerebral dels infants”

Eixample respira exigeix a l’administració pública, Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Govern de l’Estat Espanyol, una solució immediata a aquest greu problema de salut pública.

Manifest i més informació:
https://www.eixamplerespira.com/
Xarxes socials
Darreres notícies
Plataforma Masriera organitza un vermut reivindicatiu el pròxim 17 de desembre
Les condicions geogràfiques, patrimonials i comercials de la Dreta de l’Eixample han causat que sigui un dels barris més concorreguts...
Informe sobre les Zones Verdes de la Dreta de l'Eixample
En el debat sobre el futur de les zones verdes del barri, que es va dur a terme el passat...
Iniciades les obres dels eixos verds
Us informem que les obres dels Eixos Verds (Superilla), que comprenen una reivindicació històrica de la Dreta de l’Eixample, l’Eix de vianants...