El canvi climàtic i la crisi ecològica, els grans reptes  
Noelia Gómez

El canvi climàtic ja és aquí i les ciutats, on viuen la majoria dels habitants del planeta, tenen una responsabilitat i un paper clau a l’hora de mitigar els efectes del canvi climàtic al món.

L’alteració del clima i les temperatures de la terra afecten els ecosistemes, tots els canvis directament o indirectament són producte de l’activitat humana. Les conseqüències immediates són repercussions nocives per el medi ambient i els sistemes productius.

L’impacte potencial del canvi climàtic és enorme, principalment repercuteix en la manca d’aigua potable, canvis en les condicions per a la producció d’aliments i l’augment de fenòmens naturals com inundacions, tempestes, sequeres i onades de calor. És un fenomen ambiental de profundes conseqüències econòmiques i socials, però, els països més pobres estan pitjor preparats per enfrontar els canvis, indubtablement patiran les pitjors conseqüències.

El Canvi climàtic i la creixent “crisi ecològica”, juntament amb la pobresa i la desigualtat, són els principals reptes de la nostra era a escala ambiental, social i econòmic. Per fer-hi front hem d’acabar amb l’actual paradigma de creixement i desenvolupament basat en sistemes econòmics, socials i polítics desiguals en l’accés i distribució dels recursos naturals que contemplen violacions dels drets humans, la degradació mediambiental i conflictes socials.

Ens trobem en una situació d’emergència climàtica i és necessari dur a terme mesures excepcionals i immediates i accelerar les accions estructurals i planificades.
Entre el 20 i 27 de setembre tindran lloc les mobilitzacions climàtiques més grans de la història. Es  convocaran manifestacions internacionals de Fridays4Future i By2020WeRiseUp/2020: RebelionPorElClima. Més de 100 organitzacions de l’Estat Espanyol demanen a la ciudadania de sumar-se a la VAGA MUNDIAL PEL CLIMA el pròxim 27 de setembre.

 

 

Més informació:
https://www.ecologistasenaccion.org/124856/mas-de-100-organizaciones-instan-a-la-ciudadania-a-sumarse-a-la-huelga-mundial-por-el-clima/

Xarxes socials
Darreres notícies
Festa Major 2024
1R CONCURS CARTELL FESTA MAJOR!
Ja tenim el Cartell guanyador de la Festa Major! PODEU CONSULTAR EL PROGRAMA DE FESTA MAJOR EN EL SEGÜENT ENLLAÇ
AVVDE BONES FESTES I UN BON ANY 2024
AVVDE AL MERCAT DE LA CONCEPCIÓ ELS DESITJA A TOTHOM BONES FESTES I UN BON ANY 2024. SALUT I BON VEÏNATGE…! video producció...