El canvi climàtic i la crisi ecològica, els grans reptes  
Ines Martin

El canvi climàtic ja és aquí i les ciutats, on viuen la majoria dels habitants del planeta, tenen una responsabilitat i un paper clau a l’hora de mitigar els efectes del canvi climàtic al món.

L’alteració del clima i les temperatures de la terra afecten els ecosistemes, tots els canvis directament o indirectament són producte de l’activitat humana. Les conseqüències immediates són repercussions nocives per el medi ambient i els sistemes productius.

L’impacte potencial del canvi climàtic és enorme, principalment repercuteix en la manca d’aigua potable, canvis en les condicions per a la producció d’aliments i l’augment de fenòmens naturals com inundacions, tempestes, sequeres i onades de calor. És un fenomen ambiental de profundes conseqüències econòmiques i socials, però, els països més pobres estan pitjor preparats per enfrontar els canvis, indubtablement patiran les pitjors conseqüències.

El Canvi climàtic i la creixent “crisi ecològica”, juntament amb la pobresa i la desigualtat, són els principals reptes de la nostra era a escala ambiental, social i econòmic. Per fer-hi front hem d’acabar amb l’actual paradigma de creixement i desenvolupament basat en sistemes econòmics, socials i polítics desiguals en l’accés i distribució dels recursos naturals que contemplen violacions dels drets humans, la degradació mediambiental i conflictes socials.

Ens trobem en una situació d’emergència climàtica i és necessari dur a terme mesures excepcionals i immediates i accelerar les accions estructurals i planificades.
Entre el 20 i 27 de setembre tindran lloc les mobilitzacions climàtiques més grans de la història. Es  convocaran manifestacions internacionals de Fridays4Future i By2020WeRiseUp/2020: RebelionPorElClima. Més de 100 organitzacions de l’Estat Espanyol demanen a la ciudadania de sumar-se a la VAGA MUNDIAL PEL CLIMA el pròxim 27 de setembre.

 

 

Més informació:
https://www.ecologistasenaccion.org/124856/mas-de-100-organizaciones-instan-a-la-ciudadania-a-sumarse-a-la-huelga-mundial-por-el-clima/

Xarxes socials
Darreres notícies
1R CONCURS CARTELL FESTA MAJOR!
Podeu consultar totes les Bases  del  Concurs a aquest enllaç
AVVDE BONES FESTES I UN BON ANY 2024
AVVDE AL MERCAT DE LA CONCEPCIÓ ELS DESITJA A TOTHOM BONES FESTES I UN BON ANY 2024. SALUT I BON VEÏNATGE…! video producció...
Salvem Consell de Cent!
L’Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l’Eixample, com a promotora i membre del grup impulsor de l’Eix...