El projecte RADARS organitza el III Concurs de Microrelats 2025

Temps de lectura: 2 minuts

Ja està en marxa la tercera edició del Concurs de Microrelats 2025, organitzat pel projecte Radars, una iniciativa que promou la connexió comunitària i la inclusió social de les persones grans. Enguany, la temàtica és lliure, però els relats han de girar al voltant de la vellesa, enfocada com una etapa diversa i plena de riquesa.

El concurs està obert a qualsevol persona major de 18 anys, i els textos, escrits en català o castellà, no poden superar les 300 paraules. Els participants tenen fins al 14 de març de 2025 per enviar les seves creacions en format digital a través del web oficial.

Un prejurat, format per alumnes de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, seleccionarà 20 relats finalistes a finals d’abril. Posteriorment, un jurat expert, amb figures destacades com l’actor Marcel Borràs i l’escriptora Mònica Estruch, escollirà els tres guanyadors. Els noms es revelaran en un acte especial el mes de maig, on es lliurarà un llibret amb els relats finalistes i es publicarà un recull digital amb la resta de textos.

Per a més informació, podeu consultar les bases completes aquí i per enviar els relats, podeu accedir a aquest enllaç.


Què és el projecte Radars?

Radars és un projecte comunitari impulsat per Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona per combatre la soledat no volguda de les persones grans i prevenir situacions de risc.

  • Més d’una cinquena part de la població de Barcelona té més de 65 anys.
  • El 40% de les persones més grans de 85 anys viuen soles.
  • La soledat pot tenir un impacte devastador en la salut, el benestar i la qualitat de vida de les persones grans.

Davant aquesta realitat, Radars involucra tota la comunitat per crear una xarxa de suport, facilitant que les persones grans es vinculin de nou a la vida col·lectiva.

Com funciona?

El projecte Radars es basa en una xarxa de barri, en la qual veïns i veïnes, comerços, farmàcies i entitats actuen com a radars per detectar canvis en la situació de les persones grans. Si es detecta algun cas de risc, s’activa una resposta des de Serveis Socials.

A més, un equip de voluntaris i voluntàries realitza un seguiment telefònic periòdic per generar relacions de confiançai fomentar la participació en la vida del barri.

Com participar-hi?

📞 Si ets una persona gran i et sents sola, o coneixes algú que ho està, pots contactar amb Radars:

  • Telèfon: 932 915 884
  • Correu electrònic: radarsgentgran@bcn.cat
  • Centre de Serveis Socials o Centre d’Atenció Primària (CAP) més proper

💡 Si vols ajudar com a radar, simplement has d’estar atent a les persones grans del teu entorn i contactar amb Radars si detectes alguna situació de risc.

Llegiu més notícies de la categoria

Entrades relacionades


Entrades recents