FAVB i Aigua és Vida demanen als grups municipals que convoquin una consulta per la gestió del aigua
Ines Martin

Aigua és Vida i la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) han demanat aquest divendres passar als grups municipals que convoquin en els primers mesos del pròxim mandat, una consulta per decidir si la gestió de l’aigua a Barcelona ha de ser pública i amb participació ciutadana, o no. Les dues entitats han manifestat la seva plena confiança en els serveis jurídics de l’Ajuntament en la defensa de la institució, per sobre dels evidents interessos d’aquesta multinacional francesa.

El 26 d’octubre de l’any passat, l’Ajuntament va aprovar per majoria la celebració d’una consulta que venia avalada per 27.000 signatures ciutadanes per decidir si la gestió de l’aigua a Barcelona havia de ser pública amb participació ciutadana. Agbar ha anunciat que interposarà cinc Contenciosos Administratius en contra d’aquesta decisió democràtica aprovada pel ple del Consell de Barcelona.

Segons la FAVB els recursos que presenten les cinc entitats amb vincle amb Agbar (CCIES, SGAB, Aigües de Barcelona, Comitè Intercentros d’Aigües de Barcelona i Abogados Catalanes por la Constitución), escampen els contenciosos en diversos jutjats perquè “en algun soni la flauta” a favor dels seus interessos i multiplicar per cinc els costos de l’administració que defensa els seus interessos i els de les organitzacions sense afany de lucre.

La insistència d’Agbar en bloquejar les consultes a Barcelona impedeix implementar l’aprofundiment democràtic que suposa el reglament de participació i pel qual tant hem treballat des de la FAVB i el Consell d’Associacions de Barcelona.

La multinacional Agbar de capital 100% francès (SUEZ) pretén mantenir els seus privilegis que durant tantes dècades ha tingut a la ciutat de Barcelona i que tants beneficis li ha comportat gràcies al rebut que paguen les famílies amb costos molt sobre dimensionats i aprovats en despatxos d’esquena a la ciutadania.

 

 

Xarxes socials
Darreres notícies
Ja disponible el programa de la Festa Major de la Dreta de l'Eixample 2023! (19, 20 i 21 de maig)
Per fi podem compartir amb vosaltres tota la feina que hem estat duent a terme aquests últims mesos. Aquesta magnífica...
L'AVVDE organitza la Festa Major de la Dreta de l'Eixample 2023
Ja estem escalfant motors per una Festa Major excepcional per al barri els dies 19, 20 i 21 de maig....
Presentació i debat sobre l'Informe de l'Habitatge de Luxe a l'Eixample, el 6 de febrer
El pròxim dilluns 6 de febrer, a les 19 hores, l’Espai d’Entitats Xamfrà 317 (Aragó 317), acollirà la Presentació i Debat l’Informe de...