FAVB i Aigua és Vida demanen als grups municipals que convoquin una consulta per la gestió del aigua
Ines Martin

Aigua és Vida i la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) han demanat aquest divendres passar als grups municipals que convoquin en els primers mesos del pròxim mandat, una consulta per decidir si la gestió de l’aigua a Barcelona ha de ser pública i amb participació ciutadana, o no. Les dues entitats han manifestat la seva plena confiança en els serveis jurídics de l’Ajuntament en la defensa de la institució, per sobre dels evidents interessos d’aquesta multinacional francesa.

El 26 d’octubre de l’any passat, l’Ajuntament va aprovar per majoria la celebració d’una consulta que venia avalada per 27.000 signatures ciutadanes per decidir si la gestió de l’aigua a Barcelona havia de ser pública amb participació ciutadana. Agbar ha anunciat que interposarà cinc Contenciosos Administratius en contra d’aquesta decisió democràtica aprovada pel ple del Consell de Barcelona.

Segons la FAVB els recursos que presenten les cinc entitats amb vincle amb Agbar (CCIES, SGAB, Aigües de Barcelona, Comitè Intercentros d’Aigües de Barcelona i Abogados Catalanes por la Constitución), escampen els contenciosos en diversos jutjats perquè “en algun soni la flauta” a favor dels seus interessos i multiplicar per cinc els costos de l’administració que defensa els seus interessos i els de les organitzacions sense afany de lucre.

La insistència d’Agbar en bloquejar les consultes a Barcelona impedeix implementar l’aprofundiment democràtic que suposa el reglament de participació i pel qual tant hem treballat des de la FAVB i el Consell d’Associacions de Barcelona.

La multinacional Agbar de capital 100% francès (SUEZ) pretén mantenir els seus privilegis que durant tantes dècades ha tingut a la ciutat de Barcelona i que tants beneficis li ha comportat gràcies al rebut que paguen les famílies amb costos molt sobre dimensionats i aprovats en despatxos d’esquena a la ciutadania.

 

 

Xarxes socials
Darreres notícies
Plataforma Masriera organitza un vermut reivindicatiu el pròxim 17 de desembre
Les condicions geogràfiques, patrimonials i comercials de la Dreta de l’Eixample han causat que sigui un dels barris més concorreguts...
Informe sobre les Zones Verdes de la Dreta de l'Eixample
En el debat sobre el futur de les zones verdes del barri, que es va dur a terme el passat...
Iniciades les obres dels eixos verds
Us informem que les obres dels Eixos Verds (Superilla), que comprenen una reivindicació històrica de la Dreta de l’Eixample, l’Eix de vianants...