La Plataforma Masriera engega una campanya de micromecenatge per construir la història futura del Taller Masriera
avvdretaeixample

La campanya crida a la contribució col·lectiva per finançar el 50% del documental El Silenci del Temple, el testimoni audiovisual per integrar l’edifici en l’imaginari del veïnatge i per construir la nova història del Taller Masriera.

L’Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l’Eixample i la Plataforma Masriera llencen la campanya de micromecenatge «Construïm el futur Masriera» el divendres 15 d’octubre. L’objectiu és aconseguir el cofinançament del 50% del cost de la realització del documental El Silenci del Temple, que narra la lluita del barri per a la recuperació de l’emblemàtic edifici Taller Masriera.

Les aportacions es recolliran a través de la plataforma Goteo i comprendran un ventall d’entre 15€ i 500€. Cada aportació serà retribuïda amb diferents recompenses: des de dues entrades per assistir a l’estrena del documental, fins a aparèixer com a mecenes en els crèdits. L’objectiu és recaptar 13.500€ en dues fases de 40 dies. En la primera fase s’ha establert un objectiu de 9.675€ i en la segona de 3.775€.

Després d’anys de servir d’espai per a diferents usos i interessos, el juliol de 2020 la Plataforma Masriera i la lluita dels veïns i veïnes de la Dreta de l’Eixample van recuperar l’edifici de més de 150 anys d’història, perquè esdevingui un autèntic pol dinamitzador de la vida associativa i cultural del barri.

Des de la Plataforma Masriera defineixen aquesta recuperació com a un «moviment progressiu que implica posar el llegat històric, arquitectònic i cultural del Taller Masriera a disposició de la ciutadania, mantenir-lo i adaptar-lo a les necessitats del barri i, finalment, restablir el llegat de l’antic Teatre Studium –inaugurat després de reformar el Taller el 1933 per Joan Masriera i Campins– com a eix productor de cultura i comunitat». Tot un afer que necessita prèviament donar a conèixer l’espai, explicar el seu valor cultural i social pel barri i integrar-lo en l’imaginari del veïnatge mitjançant la construcció de la seva nova història.

Aquest és el propòsit del documental produït per Nanouk Films i dirigit per Sonia Abella, El Silenci del Temple. Gestat a partir de la trama de la memòria històrica i de la lluita del barri de la Dreta de l’Eixample, el documental desvetlla les frontisses històriques de la seva memòria silenciada i el moment en què comença el procés de la seva transformació, perquè esdevingui un espai de trobada, d’arts escèniques i de cultura d’ús comunitari.

La Plataforma Masriera ha defensat que «el Taller Masriera suposa una gran oportunitat per configurar un nou espai de cultura i de trobada del veïnat, les entitats i la ciutadania de Barcelona», i més tenint en compte el gran dèficit d’equipaments públics a la Dreta de l’Eixample.

Més informació: https://futur.plataformamasriera.cat

Xarxes socials
Darreres notícies
Ja disponible el programa de la Festa Major de la Dreta de l'Eixample 2023! (19, 20 i 21 de maig)
Per fi podem compartir amb vosaltres tota la feina que hem estat duent a terme aquests últims mesos. Aquesta magnífica...
L'AVVDE organitza la Festa Major de la Dreta de l'Eixample 2023
Ja estem escalfant motors per una Festa Major excepcional per al barri els dies 19, 20 i 21 de maig....
Presentació i debat sobre l'Informe de l'Habitatge de Luxe a l'Eixample, el 6 de febrer
El pròxim dilluns 6 de febrer, a les 19 hores, l’Espai d’Entitats Xamfrà 317 (Aragó 317), acollirà la Presentació i Debat l’Informe de...