L'AVVDE visita el Palau Montaner convidats per Delegació de Govern
avvdretaeixample

El darrer dimarts dia 27 de juny l’AVV de la Dreta de l’Eixample va visitar el Palau Montaner al carrer Mallorca 278, seu de la Delegació de Govern a Catalunya. El Palau Montaner és un edifici modernista edificat entre 1889 i 1893, obra de l’arquitecte Domènech i Montaner i que forma part del Catàleg del Patrimoni de la Ciutat.

Aquesta visita va ser concertada especialment entre l’AVVDE i la Subdelegació de Barcelona, però els ciutadans poden accedir-hi també a les visites guiades per l’ICUB a través d’un sistema de pagament.

El Catàleg del Patrimoni és una declaració que fa la ciutat, en aquest cas un Bé Cultural d’Interès Local, que d’acord amb la Llei de Patrimoni Cultural Català del 1993, te la condició de valor col·lectiu. El Palau Montaner destaca sobretot per la riquesa del gran espai a doble alçada amb una gran escalinata i el passadís volat del primer pis, tot cobert amb una claraboia policromada, i la riquesa decorativa deguda a la intervenció d’artesans col·laboradors de Domènech i Montaner. Us espai que podria ser un excel·lent equipament de Biblioteca.

Tot i agraint la gentilesa de la Delegació de Govern, a la visita vàrem recordar que tenen encara sense restaurar la seu de la Plaça Palau, i que la Delegació del carrer Mallorca a més d’estar col·lapsada, es sovint objecte de conflictes que obliguen a tallar els carrers de Roger de Llúria i Mallorca.

Xarxes socials
Darreres notícies
Ja disponible el programa de la Festa Major de la Dreta de l'Eixample 2023! (19, 20 i 21 de maig)
Per fi podem compartir amb vosaltres tota la feina que hem estat duent a terme aquests últims mesos. Aquesta magnífica...
L'AVVDE organitza la Festa Major de la Dreta de l'Eixample 2023
Ja estem escalfant motors per una Festa Major excepcional per al barri els dies 19, 20 i 21 de maig....
Presentació i debat sobre l'Informe de l'Habitatge de Luxe a l'Eixample, el 6 de febrer
El pròxim dilluns 6 de febrer, a les 19 hores, l’Espai d’Entitats Xamfrà 317 (Aragó 317), acollirà la Presentació i Debat l’Informe de...