L'Eixample contra l'amiant!
avvdretaeixample

L’AVVDE està adherida a la reivindicació conjunta de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) contra les cobertes que contenen amiant, que encara es poden localitzar per la ciutat. L’amiant o asbest són un grup de minerals metamorfòsics fibrosos que contenen cristalls en forma de fulles i que s’ordenen per capes. L’exposició a la pols/fibra d’amiant posa en perill la salut dels treballadors i treballadores que el manipulen. Pot provocar malalties pulmonars, algunes d’elles són l’asbestosi, el càncer de pulmó o el mesotelioma.

El 2001 es va prohibir la seva utilització, producció i comercialització i dels productes que en contenen (Ordre de 7 de desembre de 2001 – BOE del 14 de desembre). La Generalitat va aprovar l’any passat el Programa temporal per a l’Erradicació de l’Amiant (29 de novembre de 2022).

Per prioritzar la salut de les persones, cal exigir que s’eliminin totes les construccions fetes amb aquest material, que és cancerigen de primer nivell. Per això, l’AVVDE s’afegeix aquest 4 d’octubre a la Trobada de barris contra l’amiant. La trobada tindrà lloc a les 18 hores a la plaça de les Pedreres (C/Tenerife, 40) per fer una ronda pel Turó de la Rovira i avaluar la situació de l’amiant. A continuació, a les 18:45 ens trobarem al casal de barri Pirineu de Can Baró (C/Josep Serrano, 59). Allà es produirà una roda de premsa i després es farà una assemblea.

L’objectiu és compartir el què estem fent en els barris i pressionar perquè s’aprovi de manera urgent la Llei per a l’erradicació de l’amiant a Catalunya. Considerem que la vostra presència és important.

Com arribar: metro (L-IV (Alfons X) o amb el bus (línies 24, D40, 39, 114).

També podeu col·laborar en el cens de l’amiant! Observeu els vostres patis, descobriu cobertes amb uralita, localitzeu els emplaçaments amb carrer i número, feu fotografies i envieu-les a info@avvdretaeixample.cat.

Xarxes socials
Darreres notícies
Festa Major 2024
1R CONCURS CARTELL FESTA MAJOR!
Ja tenim el Cartell guanyador de la Festa Major! PODEU CONSULTAR EL PROGRAMA DE FESTA MAJOR EN EL SEGÜENT ENLLAÇ
AVVDE BONES FESTES I UN BON ANY 2024
AVVDE AL MERCAT DE LA CONCEPCIÓ ELS DESITJA A TOTHOM BONES FESTES I UN BON ANY 2024. SALUT I BON VEÏNATGE…! video producció...