Manifest consell Dones de l'eixample
avvdretaeixample

Arriba el 8 de març, el Dia internacional de les Dones. I amb ell arriba la visibilització de la lluita més transversal: la lluita feminista. La lluita diària que el 8M fem palesa en el calendari per denunciar que vivim en un sistema injust.

Un sistema capitalista -que precaritza la societat i feminitza la pobresa-, racista -que discrimina segons l’origen o l’ètnia-, patriarcal -que col·loca les dones en desigualtat i discriminació-, heteronormatiu -que no respecta la diversitat sexual i de gènere-, i cissexista -que no ens deixa triar qui volem ser, dins del binomi home-dona-. Un sistema, en general, que va en contra de la vida.

Un sistema que ens ha estat presentat com a l’ordre natural de les coses, però que gràcies a la mirada feminista sabem que no té res de natural ni d’innat. Un sistema que, a més, permet que els feminicidis, les violacions, l’assetjament sexual, la bretxa salarial i moltes altres violències i desigualtats siguin normalitzades. Un sistema que es recolza en les esquenes de la meitat de la població: les dones i el seu treball invisibilitzat de cures i de sosteniment de la vida.

Sense el treball de les dones, el sistema no funcionaria. És per això que aquest 8 de març les entitats hem fet una crida a la vaga feminista. Una vaga de treball remunerat i també de treball domèstic, de cures, de consum i estudiantil, per tal d’evidenciar el paper productiu i reproductiu de les dones al crit de “Si nosaltres ens aturem, el món s’atura”.

Des del Consell de les Dones del Districte de l’Eixample, aquest 8M també ens mobilitzem i fem visible la lluita feminista que duem a terme cada dia des dels nostres barris, des de les entitats en les que participem, o des dels equipaments en els que treballem.

Una mostra d’aquest treball és la programació cultural que, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, s’ofereix al nostre districte: teatre, dansa, música, poesia, art visual, cinema, exposicions i documentals per reivindicar i visibilitzar l’aportació de les dones de diferents procedències al món de la cultura, la ciència o la història. Durant tot el mes de març, als equipaments i entitats del nostre districte trobareu moltes d’aquestes propostes, de les quals podreu aprendre i gaudir.

Us animem a participar en aquesta extensa programació de proximitat amb amigues i amics, mares i pares, veïnes i veïns, filles i fills, parelles o companyes i companys de feina, per tal de fer entre totes i tots un 8 de març reivindicatiu i festiu al districte de l’Eixample!
I us convidem a que feu vostra aquesta lluita per la igualtat en el dia a dia i a tots els espais de la vostra vida.

Perquè ens volem lliures i vives, visca el 8 de març i visca la lluita feminista!

Consell de les dones de l’Eixample

DESCARREGA LA COMUNICACIÓ EN PDF

Xarxes socials
Darreres notícies
Festa Major 2024
1R CONCURS CARTELL FESTA MAJOR!
Ja tenim el Cartell guanyador de la Festa Major! PODEU CONSULTAR EL PROGRAMA DE FESTA MAJOR EN EL SEGÜENT ENLLAÇ
AVVDE BONES FESTES I UN BON ANY 2024
AVVDE AL MERCAT DE LA CONCEPCIÓ ELS DESITJA A TOTHOM BONES FESTES I UN BON ANY 2024. SALUT I BON VEÏNATGE…! video producció...