Manifest consell Dones de l'eixample

Arriba el 8 de març, el Dia internacional de les Dones. I amb ell arriba la visibilització de la lluita més transversal: la lluita feminista. La lluita diària que el 8M fem palesa en el calendari per denunciar que vivim en un sistema injust.

Un sistema capitalista -que precaritza la societat i feminitza la pobresa-, racista -que discrimina segons l’origen o l’ètnia-, patriarcal -que col·loca les dones en desigualtat i discriminació-, heteronormatiu -que no respecta la diversitat sexual i de gènere-, i cissexista -que no ens deixa triar qui volem ser, dins del binomi home-dona-. Un sistema, en general, que va en contra de la vida.

Un sistema que ens ha estat presentat com a l’ordre natural de les coses, però que gràcies a la mirada feminista sabem que no té res de natural ni d’innat. Un sistema que, a més, permet que els feminicidis, les violacions, l’assetjament sexual, la bretxa salarial i moltes altres violències i desigualtats siguin normalitzades. Un sistema que es recolza en les esquenes de la meitat de la població: les dones i el seu treball invisibilitzat de cures i de sosteniment de la vida.

Sense el treball de les dones, el sistema no funcionaria. És per això que aquest 8 de març les entitats hem fet una crida a la vaga feminista. Una vaga de treball remunerat i també de treball domèstic, de cures, de consum i estudiantil, per tal d’evidenciar el paper productiu i reproductiu de les dones al crit de “Si nosaltres ens aturem, el món s’atura”.

Des del Consell de les Dones del Districte de l’Eixample, aquest 8M també ens mobilitzem i fem visible la lluita feminista que duem a terme cada dia des dels nostres barris, des de les entitats en les que participem, o des dels equipaments en els que treballem.

Una mostra d’aquest treball és la programació cultural que, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, s’ofereix al nostre districte: teatre, dansa, música, poesia, art visual, cinema, exposicions i documentals per reivindicar i visibilitzar l’aportació de les dones de diferents procedències al món de la cultura, la ciència o la història. Durant tot el mes de març, als equipaments i entitats del nostre districte trobareu moltes d’aquestes propostes, de les quals podreu aprendre i gaudir.

Us animem a participar en aquesta extensa programació de proximitat amb amigues i amics, mares i pares, veïnes i veïns, filles i fills, parelles o companyes i companys de feina, per tal de fer entre totes i tots un 8 de març reivindicatiu i festiu al districte de l’Eixample!
I us convidem a que feu vostra aquesta lluita per la igualtat en el dia a dia i a tots els espais de la vostra vida.

Perquè ens volem lliures i vives, visca el 8 de març i visca la lluita feminista!

Consell de les dones de l’Eixample

DESCARREGA LA COMUNICACIÓ EN PDF