Masriera per la ciutadania del nostre Barri.
avvdretaeixample

En el darrer Consell de Barri, l’AVVDE va comunicar l’estat infructuós de les gestions per tal de visitar el Taller Masriera, edifici d’estil neoclassicista situat al número 70-72 del carrer Bailèn. Els actuals propietaris, la Fundació privada Pere Relats, entitat sense ànim de lucre que gestiona tres residències per a gent gran, no facilita l’accés a aquest edifici que disposa de 2.600m² buits i està catalogat com a bé cultural d’interès local (Llei de Patrimoni Cultural del 93).

“L’edifici està tancat simplement perquè estan intentant treure’n el màxim benefici”, ens diu Jaume Artigues, President de l’AVVDE, “fins i tot les entitats sense ànim de lucre ens estem convertint en especuladors, esperant treure el màxim benefici de tot, la qual cosa és absurda”.

Jaume Artigues remarca que “l’adquisició d’aquest solar és important perquè la Dreta de l’Eixample és un barri que ha tingut molt poques inversions en equipaments, per exemple, ens trobem que un barri de 43.000 habitants només té un institut i dues escoles petites”.
Des de l’AVVDE seguim reclamant a l’Ajuntament una acció mediadora amb els actuals propietaris, ja que es tracta d’un edifici abandonat des del 2009 que està catalogat i protegit. L’actual propietària de l’immoble, la Fundació Pere Relats, en demana 9,5 milions d’euros, xifra que Jaume Artigues qualifica “d’excessiva“.

Xarxes socials
Darreres notícies
Ja disponible el programa de la Festa Major de la Dreta de l'Eixample 2023! (19, 20 i 21 de maig)
Per fi podem compartir amb vosaltres tota la feina que hem estat duent a terme aquests últims mesos. Aquesta magnífica...
L'AVVDE organitza la Festa Major de la Dreta de l'Eixample 2023
Ja estem escalfant motors per una Festa Major excepcional per al barri els dies 19, 20 i 21 de maig....
Presentació i debat sobre l'Informe de l'Habitatge de Luxe a l'Eixample, el 6 de febrer
El pròxim dilluns 6 de febrer, a les 19 hores, l’Espai d’Entitats Xamfrà 317 (Aragó 317), acollirà la Presentació i Debat l’Informe de...