Masriera per la ciutadania del nostre Barri.
avvdretaeixample

En el darrer Consell de Barri, l’AVVDE va comunicar l’estat infructuós de les gestions per tal de visitar el Taller Masriera, edifici d’estil neoclassicista situat al número 70-72 del carrer Bailèn. Els actuals propietaris, la Fundació privada Pere Relats, entitat sense ànim de lucre que gestiona tres residències per a gent gran, no facilita l’accés a aquest edifici que disposa de 2.600m² buits i està catalogat com a bé cultural d’interès local (Llei de Patrimoni Cultural del 93).

“L’edifici està tancat simplement perquè estan intentant treure’n el màxim benefici”, ens diu Jaume Artigues, President de l’AVVDE, “fins i tot les entitats sense ànim de lucre ens estem convertint en especuladors, esperant treure el màxim benefici de tot, la qual cosa és absurda”.

Jaume Artigues remarca que “l’adquisició d’aquest solar és important perquè la Dreta de l’Eixample és un barri que ha tingut molt poques inversions en equipaments, per exemple, ens trobem que un barri de 43.000 habitants només té un institut i dues escoles petites”.
Des de l’AVVDE seguim reclamant a l’Ajuntament una acció mediadora amb els actuals propietaris, ja que es tracta d’un edifici abandonat des del 2009 que està catalogat i protegit. L’actual propietària de l’immoble, la Fundació Pere Relats, en demana 9,5 milions d’euros, xifra que Jaume Artigues qualifica “d’excessiva“.

Xarxes socials
Darreres notícies
Èxit en la preestrena del documental El Silenci del Temple
La Sala d’actes de la Casa Macaya s’ha omplert de veïns i veïnes de la Dreta de l’Eixample per veure...
Festa Major de la Dreta de l'Eixample
De divendres 27 fins diumenge 29 de maig i coincidint amb la celebració de la Fira Modernista. El Casal de...
La Plataforma Masriera presenta el documental "El Silenci del Temple"
Pot un edifici canviar el destí d’un barri? “El Silenci del Temple” és el testimoni de la lluita veïnal per...