Noves accions per exigir el nou cap de Fort Pienc
avvdretaeixample

Manifest de la plataforma NOU CAP FORTPIENC JA!

VEÏNES, VEÏNS, a la sanitat de Fort Pienc i Dreta de l’Eixample estan passant coses que no podem deixar passar:

L’Equip d’Atenció Primària Passeig Sant Joan ha estat durant més d’una dècada dividit “temporalment” en dos CAPS, el de Passeig Sant Joan i el de Carles I. Arrossegant falta d’espais i infraestructures durant anys, fet que ha ocasionat que anés perdent dotacions pròpies de l’Atenció Primària com l’odontologia, la pediatria i l’atenció a la salut sexual i reproductiva ASSIR.

Per això, al pacte de ciutat del 2008 ja hi consta la planificació del nou CAP Fort Pienc a Gran Via amb Nàpols. Han passat 12 anys i encara hi ha litigis i no s’ha iniciat la construcció d’aquest. Ara diuen que el terreny acaba l’expropiació i executa l’enderroc el 2021. Posteriorment l’IMHAB publicarà el concurs per arquitectes a l’estiu i no sabem quants anys més haurem d’esperar.

Amb la pandèmia de Covid-19 i el tancament de Carles I el mes de març la situació s’ha fet insostenible. Per aquest motiu al juny vam iniciar mobilitzacions i se’ns va prometre un annex al C/ Alí Bei, provisional amb 10 consultes, que havia d’estar acabat el 15 d’octubre i no s’ha construït. Ara parlen de 14 de desembre.

Per tant:

  • Perquè els sanitaris puguin atendre amb seguretat, amb la dignitat que mereixem, amb més i millors visites presencials.
  • Perquè no volem la distància que generen unes línies telefòniques col·lapsades
  • Perquè cal més accessibilitat, volem un CAP a l’abast per mantenir l’autonomia. Amb menys traves i menys llistes d’espera i amb més recursos i professionals.
  • Perquè volem poder fer seguiment de malalts crònics i recuperar la longitudinalitat. Que les persones puguem ser valorades per la nostra metgessa i la nostra infermera.

Perquè a més de la covid ens preocupen tots els problemes i condicionants de salut. La causa de tot això NO ÉS la COVID-19, és la manca d’inversió a la sanitat i una disminució progressiva i permanent dels recursos en sanitat des del 2008, especialment a l’Atenció Primària, que afecta a la manca de personal sanitari, equipaments i edificis en condicions. Fort Pienc no és una excepció, altres barris estan en la mateixa situació: Raval, Gòtic, La Pau… Cal coordinar lluites. No ho arreglarem omplint les butxaques de la sanitat privada. Cal defensar més inversió a la sanitat pública. EXIGIM del Consorci Sanitari i del Districte que es comprometin a una data i un calendari de construcció concretat a pressupostos. Per això ens coordinarem per anar fent mobilitzacions finsa  aconseguir-ho.

Xarxes socials
Darreres notícies
Ja disponible el programa de la Festa Major de la Dreta de l'Eixample 2023! (19, 20 i 21 de maig)
Per fi podem compartir amb vosaltres tota la feina que hem estat duent a terme aquests últims mesos. Aquesta magnífica...
L'AVVDE organitza la Festa Major de la Dreta de l'Eixample 2023
Ja estem escalfant motors per una Festa Major excepcional per al barri els dies 19, 20 i 21 de maig....
Presentació i debat sobre l'Informe de l'Habitatge de Luxe a l'Eixample, el 6 de febrer
El pròxim dilluns 6 de febrer, a les 19 hores, l’Espai d’Entitats Xamfrà 317 (Aragó 317), acollirà la Presentació i Debat l’Informe de...