REIVINDICACIONS PER AL NOU GOVERN MUNICIPAL
Noelia Gómez

Juny s’ha tancat amb algunes qüestions obertes pel que fa a la formació del nou govern municipal. Al voltant de la segona quinzena del mes de juliol, aquestes incògnites, quedaran desvetllades.

Alguns dels moviments socials més importants de la ciutat han recollit un seguit de demandes exigint que en el nou període d’acció de govern es posin al centre les polítiques socials i, les necessitats de les persones i el medi ambient. Accions prioritàries que reclamen transparència i facilitat de participació dels moviments socials per tal de garantir l’aprofundiment de la democràcia, fer front als lobbies i als poders que intenten apropiar-se de la ciutat.

Aquestes reivindicacions estan signades per: Aigua és Vida, Aliança contra la Pobresa Energètica, Assemblea de Barris per a un Turisme Sostenible, Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, la PAH, Sindicat de Llogateres i la Xarxa per la Sobirania Energètica.

Desigualtats i justícia social
 • Compromís amb el pla decennal d’inclusió; revisar, reforçar i ampliar els plans de barris; reforçar les polítiques públiques en sanitat, serveis socials i educació.
 • Garantir l’accés universal als subministraments bàsics, sigui quin sigui el nivell de renda de la família o el règim de tinença del seu habitatge.
Emergència climàtica i justícia ambientalÉs necessària una visió global de la qüestió i abordar de manera prioritària l’emergència climàtica.

 • Cal un canvi en el model de mobilitat, amb una aposta decidida pel transport públic; posada en marxa d’una extensa xarxa de pàrquings dissuasius; foment de l’ús de la bicicleta i planificació d’un urbanisme favorable als vianants i d’una extensa xarxa d’espais verds amb la renaturalització dels rius Llobregat i Besòs.
 • Apostar per una política de transformació del model energètic local.
 • Lluitar contra els grans contaminants limitant al màxim el trànsit de vehicles moguts per energies fòssils, l’arribada de creuers, la generació d’energia mitjançant incineració o centrals de cicle combinat de gas o carbó.
 • Una política de gestió de residus orientada al residu zero.
 • Implementar la remunicipalització de l’aigua de Barcelona i l’Àrea Metropolitana. Respectar el que demanen més de 250 entitats, algunes de tercer nivell, en el Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica de l’AMB.

Emergència habitacional, lloguer i turisme

 • Polítiques decidides per a una transició en forma de decreixement turístic acompanyades per alternatives econòmiques més justes.
 • Cal un acord de ciutat i un procés de diàleg amb la resta d’administracions perquè sigui la ciutat qui gestioni aquestes infraestructures. Cessió per part de la Generalitat a l’Ajuntament de la gestió del 100% de la recaptació de la taxa turística per destinar-la per llei a finalitats justes.
 • En política d’habitatge és imprescindible l’augment del parc públic de lloguer en compliment de la mesura del 30% i 15% d’habitatge públic.
 • Per fer front a l’emergència cal modificar el protocol d’accés a la Mesa d’Emergències i una reducció dràstica de la llista d’espera, que actualment supera els dos anys.
 • Cal un seguiment individualitzat dels casos de blocs amb intermediació directa de l’Ajuntament, i agilitzar les denúncies per assetjament immobiliari.

Podeu trobar amb detall més informació a:

https://www.favb.cat/articlescarrer/demandes-dels-moviments-socials-davant-el-nou-govern-de-barcelona

Xarxes socials
Darreres notícies
Festa Major 2024
1R CONCURS CARTELL FESTA MAJOR!
Ja tenim el Cartell guanyador de la Festa Major! PODEU CONSULTAR EL PROGRAMA DE FESTA MAJOR EN EL SEGÜENT ENLLAÇ
AVVDE BONES FESTES I UN BON ANY 2024
AVVDE AL MERCAT DE LA CONCEPCIÓ ELS DESITJA A TOTHOM BONES FESTES I UN BON ANY 2024. SALUT I BON VEÏNATGE…! video producció...