Salvem Consell de Cent!
avvdretaeixample

L’Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l’Eixample, com a promotora i membre del grup impulsor de l’Eix Verd del carrer Girona i defensora de les transformacions en la resta d’Eixos verds de l’Eixample, volem manifestar el nostre desacord i oposició a la recent sentència judicial que obliga a retornar els cotxes i des‐ fer les obres que han permès fer del carrer Consell de Cent un Eix Verd, ignorant la condemna del Tribunal Europeu a Espanya per l’incompliment dels nivells de pol·lució atmosfèrica.

Valorem molt positivament les notables millores que aquest nou espai suposa en la qualitat de vida i mobi‐ litat activa de les veïnes i veïns del nostre barri. Millores que s’han traduït en un augment de les possibili‐ tats de compartir passejades i jocs en un entorn més verd, amb un aire més net i amb menys soroll. Tot i aquesta valoració positiva ens preocupa seriosament la consolidació d’aquests nous eixos que necessiten protecció jurídica i una millora del seu manteniment perquè contribueixin a millorar les condicions de la nostra vida i la de les futures generacions.

En aquesta sentit, el promotors d’aquesta recent sentència, Barcelona Oberta i Foment del Treball, que proposen desmuntar un tram de Consell de Cent, finançat amb Fons Europeus Next Generation, per tornar a la situació d’abans, ens han demostrat que només pretenen que Barcelona estigui al servei dels seus ne‐ gocis. La unanimitat favorable demostrada pel veïnat i una part dels comerciants més emprenedors amb el resultat dels eixos verds, ha fet que ara no s’atreveixin o no pretenguin executar una sentencia que, d’ha‐ ver‐se realitzat abans, hauria impedit els actuals eixos verds.

El rebuig pràcticament unànime que ha generat aquesta sentència, tant entre el veïnat com per part del petit comerç més emprenedor, ha portat a aquestes dues entitats a capgirar els motius que els van dur a presentar la demanda als jutjats. Així, ara al·leguen raons relacionades amb la manca de “diàleg” i consens per part del govern municipal cap a les seves demandes, consistents en garantir l’accessibilitat en cotxe, quan resulta que aquesta accessibilitat si bé s’ha limitat, mai ha estat eliminada.

Aquesta Associació i el veïnat que representa es mantindrà vigilant davant de qualsevol intent d’atemptar a l’esperit i essència dels eixos verds i dels carrers pacificats, i que puguin suposar permetre un retorn a la situació anterior en detriment de la qualitat de l’espai urbà i, en conseqüència, de la qualitat de vida del veïnat i de la ciutadania en general.

Xarxes socials
Darreres notícies
Festa Major 2024
1R CONCURS CARTELL FESTA MAJOR!
Ja tenim el Cartell guanyador de la Festa Major! PODEU CONSULTAR EL PROGRAMA DE FESTA MAJOR EN EL SEGÜENT ENLLAÇ
AVVDE BONES FESTES I UN BON ANY 2024
AVVDE AL MERCAT DE LA CONCEPCIÓ ELS DESITJA A TOTHOM BONES FESTES I UN BON ANY 2024. SALUT I BON VEÏNATGE…! video producció...